Tibeti hangtál, ami akár a pénzügyeinkben is segíthet

Előbb vagy utóbb mindenkinek meg kell tanulnia a pénzügyeiről gondoskodni. A világunkban elkerülhetetlen az, hogy pénzt keressünk, mivel csak ebből tudjuk előteremteni az alap szükségleteinkhez szükséges dolgokat. Tehát a pénzt komolyan kell venni és nem szabad csak szórni. Ezt az igazságot nagyon kemény úton tanultam meg.

Volt egy álom gördeszka, amit meg akartam venni. Eléggé borsos ára volt, de félreraktam rá minden hónapban. Egyre csak gyűltek a megtakarításaim, mikor pedig pont összegyűlt a szükséges összeg, nem vártam egy percet sem, megvettem. 0 forint megtakarításom volt ezután és azt hittem, hogy nem is lesz ebből semmi baj. A vámon azonban megfogták a terméket és komoly plusz pénzt kellett fizetnem, hogy megkapjam. Haza kellett telefonálnom apámnak, hogy kölcsön kérjek pénzt. Mondhatom, nagyon megalázó volt. Megfogadtam ezután, hogy nem fogok esztelenül költekezni.

A rohanó világunkban azonban nagyon könnyű rossz döntéseket hozni a pénzünkkel kapcsolatban, különösen akkor, ha semmi időnk nincsen a befelé tekintésre. Ez azonban megváltozott, mikor rátaláltam a Nepáli Termékek nevű oldalra. Korábban nem igazán érdeklődtem a buddhizmus iránt, de ez a hely felkeltette az érdeklődésemet.

De mégis micsoda ez az oldal? A Nepáli Termékek egy olyan internetes bolt, ahonnan különböző, buddhizmushoz és keleti vallásokhoz tartozó kellékeket tudunk beszerezni. Az oldalra belépve gyönyörű, megnyugtató képek fogadnak. Már ekkor tudtam, hogy jó helyen járok. Valamiért annyira jó rezgést adtak le ezek a Buddha szobrok. Engem azonban inkább egy tibeti hangtál vásárlása foglalkoztatott. Nem igazán tudtam, hogy mik ezek és hogyan működnek, úgyhogy reméltem, hogy az oldalon találni fogok majd egy tömör, de mégis mindent magába foglaló leírást.

Az oldal tetején található egy menü, aminek segítségével könnyedén lehet tájékozódni. A „rólam” szekcióra kattintva egy lenyíló menüből kiválasztottam a „blog” kategóriát. Itt személyesebb hangvételű írásokat találhatunk az oldalon forgalmazott termékekről és háttértörténeteikről. Itt találtam rá a „hangtálak rövid története” írásra. Ebből megtudhattam, hogy szanszkrit nyelven miként hívják a hangtálat és azt is, hogy bárki képes megszólaltatni, nem kell hozzá különösebb gyakorlás, vagy tehetség.

Rengeteg formája és mérete lehet egy hangtálnak. Mindegyik másféle csengő hangot ad ki. A tál minőségét a megszólaltatott hang hosszából és a hangrezgés minőségéből tudjuk megállapítani. Ezért is érdemes mindig olyan megbízható helyekről beszerezni, mint mondjuk a Nepáli Termékek. Hiszen gondoljunk bele, hogy éppen felkészülnénk a meditációra és az elmélyülésre, megkongatjuk a hangtálat és szörnyű hangzása van. Rögtön megtöri a koncentrációt és még lehet a kedvünket is elveszi attól, hogy kicsit magunkba tekintsünk.

A tibeti hangtál nem csak zenei adottságai miatt lehet kiváló kiegészítő az önmegismerés küldetéséhez, hanem mert terápiás célokra is lehet használni. Ehhez a hivatásos hangterapeuták több tálat is alkalmaznak egyszerre.

Ha mindez elnyerte a tetszésünket, akkor a termékek fül alatt tudunk vásárolni magunknak is egy tibeti hangtálat. A vásárlás menete nagyon egyszerű. Azoknak azonban, akik sosem vásároltak még interneten, röviden elmagyarázom. Először rá kell mennünk a termékek fülre, onnan pedig kiválaszthatjuk a hangtál opciót. Itt egy listát kapunk az összes hangtálról, ami jelenleg elérhető a webshopban. Mindegyikről plusz információt kaphatunk, ha rákattintunk a hozzájuk tartozó képre. Ha megtaláltuk azt, amelyik számunkra ideális, akkor egyszerűen csak berakjuk a kosárba, kitöltjük az adatainkat és készen is vagyunk. Én nagyon hálás vagyok a Nepáli Termékek oldalának, hogy megismertette velem a hangtálak és a buddhizmus világát.