Tedd különlegessé az esküvődet olcsón!

Amikor esküvőről beszélünk, mindenkinek egy mesébe illő csodálatos alkalom jut eszébe, az a bizonyos nagy nap, amit élete végéig emlegetni fog. A megfelelő helyszín, a megfelelő ruha, a vendégek étkeztetése, szállásolása mind-mind egy vagyonba kerülnek. Az esküvő tehát az egyik legköltségesebb szertartássá válhat életünkben, és könnyen el tud szaladni az emberrel a ló. Éppen ezért kell figyelni rá, hogy mire mennyit költünk. Attól , hogy egy esküvő nem került egy kisebb vagyonba, nem kellett ráköltenünk az összes megtakarításunkat, még igenis lehet jó és emlékezetes.

Most leírom Nektek, mit tehetünk, hogy benne maradjunk a keretbe, és mégis egy csodás esküvőnk legyen.

Fontos, hogy a szervezést ne hagyjuk az utolsó pillanatra. A jó helyszíneket is viszonylag olcsón le lehet foglalni, ha időben tesszük, és nem az utolsó pillanatra hagyjuk. Az utazásokkor is sokkal olcsóbb egy hotelszoba egy évvel előre lefoglalva, mintha aznap keresnénk szállást, és a koncerteken is vannak early bird jegyek, amik sokkal olcsóbba szoktak lenni, mint az egy nappal előre megváltott jegyek. Az esküvői helyszíneknél is sokszor ezzel találkozik az ember. Nem csak a helyszínekről van szó, minden sokkal drágább, hogyha szoros határidőt szabunk meg a felkészülésre. Egy varrónő is sokkal többet kér el, ha másnapra szeretnénk a ruhánkat felvarratni, mint ha még van 3 hónap és a saját tempójában végezheti el a munkát. Ha valami gyorsan kell, az általában feláras. Ha sok időt hagyunk a felkészülésre, akkor van időnk kifogni a jó ajánlatokat.

Sokat lehet spórolni a meghívókon. Nem kell ragaszkodni az előre megtervezett, bolti meghívókhoz. Ha van egy kis szép érzékünk, akkor mi magunk is csinálhatunk sablont, amit kinyomtattatva sokat spórolhatunk. De az sem ritka, hogy valaki mellékállásban grafikusként dolgozik, néha olcsóbban terveznek meg egy-egy meghívót, mintha a boltban vennénk meg őket. Érdemes felkeresni egy nyomdát is, hogy nagyobb tételben kéred a meghívókat, hiszen ebben az esetben vannak mennyiségi kedvezmények is, ezen is sokat lehet spórolni. De ha nem olyan fontos neked a meghívó, az interneten is rengeteg sablont lehet találni, amiket használhatsz vagy keresztezhetsz, ez pedig nem kerül semmibe.

Spórolj a ruhán! Gondolom, itt veszítettem el minden valódi menyasszonyt, hiszen a ruha a szertartás éke. Nem kell kevésbé szép ruhát választani ahhoz, hogy spórolj egy kicsit. A menyasszonyi ruha bérlése megütheti a 100-200 ezer forintot is, ami igazi luxus egy estélyhez képest. Egy ügyes kezű varrónő ebből a pénzből 3-4 darabot is meg tud neked varrni, és az így kapott ruha biztosan olyan lesz, amilyet te szeretnél.

Az sem mindegy, honnan veszed vagy béreled a ruhát, hiszen minden szalonban mások az árak. Budapesten a Körúton rengeteg esküvői ruha szalon van, a felhozatal pedig nagyon kicsit tér el egymástól, de az árakban hatalmas különbségek vannak. Ne félj bemenni a kevésbé csillogó szalonokba sem, néha ugyanazt a ruhát ki tudod bérelni az ár töredékéért, mint egy csillogó, népszerű szalonban.

Rendelj online! Ez is egy opció. A kínai oldalakon rengeteg menyasszonyi ruha kapható hihetetlenül olcsón. Egy jobb estélyi ruha árával egyeznek meg ezek, és a hiedelmekkel ellentétben meseszép darabokat lehet itt kifogni. Vannak olyan cégek, akik kifejezetten rendelésre varrnak a saját méreteiddel, így nem fognak meglepetések sem érni. Több kollégám is ilyen oldalról rendelt, és nem bánták meg. Az esetleges hibákat pedig az esküvőig ki is lehet javítani. Például egy kollégám az esküvő előtt még varratott egy szalagot a ruhára és leszedette az ujjait, de így is nagyjából egy hasonló ruha bérlésének a negyedét költötte el. Ugyanez igaz a ruhára, amiben a fogadáson leszel. Rendelj online, keress akciókat, vagy egy olcsó, de ügyes varrónőt!

Az ételen sokat nem lehet spórolni, de fontos, hogy reálisan nézd az adagokat, egy 40 fős násznépnek például nem kell 40 kg hús és hasonlók. Az esküvők után rengeteg étel meg szokott maradni, így fontos, hogy figyelj a megfelelő mennyiségekre! Az esküvőről nem hiányozhat az alkohol sem, ezért keress olyan helyet, ahova esetleg vihetsz alkoholt. Folyóbort, csapolt sört jó, ha biztosítanak, de gyümölcsleveket, töményebb alkoholokat akár nagykereskedelemben is megvásárolhatsz nagy tételben a mennyiségi kedvezmény miatt.

Figyelj a díszítésre! Nem szabad túl sok díszt az asztalra halmozni és ezeknek nem is kell nagyon drágának lennie, hiszen sokszor ezek a méregdrága díszek meg sem érik a vacsora végét, hiszen mindig kiborulnak poharak, leeszik a vendégek. Nem kell mindent megvenni, az is rendben van, ha te magad készíted, de jó program lehet belevonni a koszorúslányokat is az asztaldíszek készítésébe.

A zene sem mindegy. Az a legjobb, ha valamelyik ismerősödet megkéred, hogy kezelje egy laptoppal a zenét, nem kell feltétlenül elő zene, és ha te töltöd le a számokat, akkor garantáltan olyan zene fog szólni, amilyet te szeretnél. Sok ember van, aki kifejezetten ilyesmivel foglalkozik, sokan elég olcsón vállalnak esküvőket is, nézz egy kicsit szét, hogy ki lenne erre a feladatra a legalkalmasabb.

Ne fogadj esküvőszervezőt! Nagyon csábító lehet egy esküvőszervező, hiszen nem kell neked foglalkozni a részletekkel, de nem is olyan lesz, amilyet te szeretnél, és sokba is kerül. Sokkal jobb, ha te magad kutatod fel, hogy mivel tehetnéd emlékezetessé a nagy napot ahelyett, hogy egy idegent bízol meg ezzel. Rengeteg olyan cég van, akik olcsón kínálnak mindenféle szórakoztató kütyüt, kelléket, amikkel olcsón emlékezetessé teheted az esküvőt.

Bérelhetsz mondjuk karaoke gépet elég olcsón, ami garantáltan emlékezetessé teszi az estét. De a fotóson is rengeteget spórolhatsz, ha a selfiegep szolgáltatásait választod.

De mi is az a selfiegep?

Én is egy esküvőn találkoztam vele. Itt úgy oldották meg, hogy jött egy fotós, nagyjából 2 órára, mindenkit körbefotózott, de emellett üzemelt egy selfiegep is a rendezvényen.

A selfiegep ötlete ismerős lehet a filmekből is ismert fotófülkék miatt, hiszen ezek elég elterjedtek voltak. Nem teljesen ugyanaz, csak az ötlet hasonló. A selfiegep ugyanis profi minőségű képeket kínál olcsón. Ezek a képek pedig sokkal szórakoztatóbbak, hiszen nem egy fotós előtt pózolnak a vendégek, hanem maguk csinálhatják a képeket, akár vicces kiegészítőkkel is. Úgyis mindenki szeretne egy emléket, egy képet az ifjú párral, ez pedig rengeteg fotót jelent A selfie gépet pedig nem fotószámra, hanem időtartamra lehet bérelni, így akár az egész este alatt a vendégek rendelkezésére állhat.

Ez a gép elkészíti a képet, egyből ki is nyomtatja azt, így haza lehet vinni, el lehet tenni ezeket a képeket. Mostanában mindenki a telefonjával fényképez, így szerintem felértékelődtek az analóg képek, amelyeket papír formájában is megőrizhetünk.

Több gépet lehet bérelni a cégtől. Van lehetőség egy egyszerű selfiegep bérlésére, de kész kis fotósarkot is lehet bérelni háttérrel kiegészítőkkel, és olyan géppel, ami nem csak kinyomtatja a képeket, de a segítségével meg lehet osztani azokat a közösségi médiában is.

A selfiegepben rengeteg lehetőség rejlik. Hiszen mindent lefotózunk, mindig képeket készítünk magunkról, a barátainkról, de nem szeretjük, ha mások fotóznak. Legalábbis nekem ez az általános észrevételem. Egy selfiegépben pedig minden benne van, ami egy napot emlékezetessé tehet. Vicces kiegészítőkkel lehet pózolni, akkor csinálunk képet, amikor akarunk, azokkal, akikkel akarunk, korlátlan számban.

És nem kell fizetni a retusért, nem kell a képért darabokban fizetni. egy profi fotós órabére pedig sokkal magasabb, mint egy selfiegep bérlése, ezért pénzügyileg is sokkal jobb döntls lehet egy ilyen gép bérlése.

A felállítása, a kezelése is egyszerű. A cég emberei már az esemény kezdete előtt megérkeznek, felállítják a kis fotósarkot, hogy minden készen álljon már, mire megérkeznek a vendégek.

selfiegep
selfiegep

A gépet könnyen lehet kezelni, hiszen az alapja a selfie, azaz a saját magunkról készített kép. Ezért úgy alakították ki, hogy mindenki el tudjon vele készíteni egy képet, nincsen benne semmi bonyolult. Elég messze van ahhoz, hogy beleférjünk a képbe, nem kell kitekerni a karunkat, nem kell selfiebottal szórakozni sem.

Nincsen maszatos kamera, elmozdult képek, a gép ugyanis nagyon jó képeket csinál, magas minőségben dolgozik, és nekem nagyon tetszik, hogy nem csak digitálisan őrzi meg ezeket a képeket. Persze, a rendezvény végén a képeket digitálisan is odaadják, így nem kell tartani attól, hogy ezek elvesznek a nagy szórakozásban. Ami még szuperebb, hogy ez a fotógép még GIF formátumban is el tudja menteni a felvételeket, szóval akár rövid vicces videók is rögzíthetők vele, ezekből pedig senki nem marad ki, amiért éppen ő állt a kamera másik oldalán.

Szóval nézzük, mit is kapunk egy ilyen selfiegep szolgáltatással?

Egy csúcsminőségű tükörreflexes dobozba zárt gép, kinyomtatott képek, digitális képek, fotófal, ami segít, hogy ne a megfelelő hátteret kelljen keresgélni, kiegészítők, amikkel még viccesebbé tehetjük a képeket, és egy kollégát, aki a selfiegep csapatától jön, hogy segítséget nyújtson nekünk a gép használatában.

ÉS vannak egyéb extrák is, például az esküvőn a nevünket, a dátumot, vagy valami logót is kérhetünk a képek kereteire, így mindenki emlékezni fog a mi nagy napunkra akkor is, ha mi épp nem vagyunk rajta a képen, egyedi fotóhátteret is kérhetünk, a képeket nem csak egy, hanem több darabban is ki lehet nyomtatni, és egyedi méretben is kérhetjük őket, igény szerint pedig még mágnesszalagot is lehet tetetni a képekre, így azok a hűtőt is díszíthetik a későbbiekben.

Szerintem ez a selfiegep tökéletes, hogy az esküvő minden tekintetben emlékezetes maradjon. Amikor én voltam egy esküvőn, ahol ilyen gép volt, mindenki akart képeket, rengeteget nevettünk, fotózkodtunk, senki sem unatkozott, minden vicces pillanatot sikerült csúcsminőségben megragadni.

A selfiegep tehát tökéletes választás lehet bármilyen eseményre, céges bulikon, esküvőkön, kiállításokon és vásárokon is meg szoktak jelenni. Mindenhol megállja a helyét és az emberek egyszerűen imádják!

Az ára is elég kedvező, olcsóbb, mint egy profi fotós, olcsóbb, mintha mi magunk nyomtatnánk ki a képeket. Olcsó, szórakoztató és mindenkiben maradandó emléket hagy.

Az egyik kollégám esküvőjén volt először ilyen gép, ő adta meg a honlapjuk címét, azóta a cégnél mér többen béreltek ilyen gépet és mivel a vezetőknek is nagyon tetszik, azt rebesgetik hogy az idei karácsonyi bulin is lesz majd szelfizési lehetőség, ami remélem igaz, mert ezekből mindig nagyszerű képek szoktak sikerülni.

Szóval, az olcsó, de felejthetetlen esküvő kelléke egy selfiegep, fontos figyelni a megfelelő tervezésre, szervezésre, arra, hogy időben kezdjük el az esküvő termezését, fontos, hogy hol tartjuk, mikor, kiket hívunk meg, milyen ételeket veszünk és mennyit, hol béreljük vagy vesszük a ruhát.

Ha mindenre kellő figyelmet fordítunk és hagyunk elegendő időt arra, hogy mindenből megtaláljuk a legjobbat, akkor sokat tudunk spórolni. Nem mindig az a a legjobb, ami a legdrágább, és nem kell feltétlenül a tömeget, a trendeket követni, sokkal fontosabb az, hogy mi magunk jól érezzük magunkat az életünk nagy napján, és a vendégeket is el tudjuk szórakoztatni olyan zenékkel, amiket szeretünk, vicces játékokkal, programokkal és kiegészítőkkel. És ha valami maradandót, például egy fényképet is hazavihetnek magukkal, csak még jobban fogják érezni magukat.

ezek az én tanácsaim, hogy az esküvőnk mindenképpen jól sikerüljön, mindenkiben maradandó emlékeket hagyjon, és garantáltan élvezetes legyen anélkül, hogy egy vagyont elköltöttünk volna a szervezés közben.