Pénzügyi tudatosság? Legyen hamar keresetetek!

Ahhoz, hogy megjöjjön a hajlamotok arra, hogy tudjatok akár háztartáson belül is rutinszerűen jól gazdálkodni, próbáljatok minél előbb önálló keresethez jutni. Ez segít a mérlegelés és az arányítás képességének elsajátításában!

Én ezt úgy csináltam, hogy megkerestem a legjobbnak tűnő diákmunkás oldalt, és mindig ott nézegettem az állásokat, amiket hirdettek. Azt hiszem a hostess diákmunka volt az, amivel elindultam, miután azonban meglett a TopiWork.hu, azután már csak ott keresgéltem tovább. Igazából ott csak komoly cégek vannak, akiknél tartósan is lehet munkát vállalni.

Nem csak hostess diákmunka, de bármi lehet nagyon jó. Én viszont szerettem volna magam több dologban is letesztelni. Ezért variáltam néha, hogy kinek és hol dolgoztam. Viszont tök jó a szisztéma, sok probléma nincs egy munkára való jelentkezéssel meg ilyesmi, lehet haladni a folyamattal. Ma már elvárás, hogy otthonról az ügyek nagy része bonyolítható legyen.

Van egy ilyen aloldaluk is, mint: topiwork.hu/blog. Ezzel csak visszatérnék a tudatos életstratégiák és szervezési képesség témakörére. Itt olvasgathattok ebben a szóban forgó témában is szakcikkeket, amiről beszélek. “Miért fontos az önfejlesztés?” – ilyen címűt például. Egy iskolaszövetkezetről beszélünk, egészen komplex módon próbálnak segítően közreműködni a dolgaink szervezésében ebben az életkorban (fiatal felnőttek, tanuló fiatalok). De a fő profil azért továbbra is a diákmunka náluk.

Válasszatok ki egy nektek tetszőt, kattintsatok a Jelentkezem az álláslehetőségre gombra, és adjátok meg a szükséges adatokat. Önéletrajz is kell már – hasznos, hogy ilyet is megtanultok emiatt készíteni. Ahogy az is hasznos, hogy részt vehettek interjúszituációkban. Megszokhatjátok a stresszt, elmúlik idővel a drukk, rutint szerezhettek mindenben – amiről az életetek később szólni fog majd.

Választhattok kategóriák közül is, ha nagyon az a cél, hogy elmélyítsétek, amit tanultok… Pl. turizmus-vendéglátás esetén hostess diákmunka, mérnöki szakok esetén bármilyen mérnöki munka, vannak autószerelői, értékesítői állások, stb. Ne csak az egyetemisták gondolkodjanak ebben…

A TopiWork egy csomó céggel tartja fent a kapcsolatot, akik megértették általuk, hogy miért előnyös a még tanuló fiatalokat foglalkoztatni. Megismerhetnek előre olyanokat, akik később talán hozzájuk jelentkeznének amúgy is egy-egy állásra, már magasabb bérigénnyel, diplomával a hónuk alatt. De a diák és hallható ettől még jól kereshet ebben a státuszban is, mert az állam támogatja az ilyen foglalkoztatotti formát. A Topi sokat ad mindegyik félnek, avagy mindkét “oldalnak”. Diáknak, foglalkoztatónak egyaránt.

Mindenképp hasznos nem akkor keresni először valami munkát, mikor már minden tanulmányotokkal végeztetek. A Topi által itt a lehetőség! Éljen vele szerintem mindenki, aki tét nélkül megtapasztalná, mi vár majd rá a munka világában, suli után.