Natúr kozmetikumok házilag? Szeritnem megéri, nem csak anyagilag

Egy vállalkozás, legyen az bármennyire komolytalan is, mindig megvizsgálható valamilyen pénzügyi oldalról: mennyire éri meg a befektetést, milyen előnyei lehetnek annak, ha belekezdünk, milyen költségekkel járhat? És még sorolhatnám sokáig… Viszont én azt is gondolom, hogy nem szabad pusztán anyagi oldalról vizsgálni egyetlen ilyen ügyet sem, hogyha a sajátunkként szeretnénk vele foglalkozni, mert ahhoz az is elengedhetetlen, hogy a lelkünknek jó legyen vele dolgozni. És bizony a puszta anyagi stabilitás egyáltalán nem garantálja azt, hogy ez a fajta emocionális kapcsolódás is tartósan meglesz. Ha viszont találunk egy olyan hobbit, ami egyrészt a lelkünknek is jó, másrészt pedig anyagi oldalról is van valami pozitív vonzata, akkor nyert ügyünk van.

A legutóbbi ilyen szerencsés összetalálkozás az én életemben a natúr kozmetikumokkal kapcsolatban történt. Egy kedves ismerősömnél jártam, ahol saját készítésű szappanok voltak a fürdőszobában kipakolva. Rögtön rákaptam és megkérdeztem, hogy ezt mégis hogy, ő csinálja-e és ha igen, akkor meséljen el mindent.

Innen ismerem a humanityaruhaz.hu oldalt, ahol mindenféle natúr kozmetikum alapanyagokat lehet beszerezni remek áron, plusz ha bármiféle természetes krémet, kencét akarunk csinálni, vagy mondjuk szükségünk volna valamilyen illóolajra, akkor azokat is hiánytalanul megtalálhatjuk itt. A legutóbb például citromfű illóolajat kerestem és amellett, hogy persze találtam a kínálatukban, egy csomó hasznos információval is gazdagabb lettem, nem feltétlen csak a konkrét termékről, hanem összességében erről az anyagról.

A https://www.humanityaruhaz.hu/termek/citromfu_100_tisztasagu_termeszetes_illoolaj.html oldalon találtam meg a citromfű illóolaj ismertetését. 10 ml-es kiszerelésben lehet hozzájutni ehhez a csoda anyaghoz, ami 1010 forintba kerül. A növény tudományos, latin elnevezése a Melissa Officinalis, az ebből készülő illóolajhoz pedig a virágzó szárakat kell felhasználni. Elég gyér hozama van a citromfűnek ebből a szempontból, meglehetősen sok ilyen virágzó szárra van ahhoz szükség, hogy megfelelő mennyiségű illóolajat lehessen előállítani. Viszont annál inkább megéri!

A citromfű illóolaj számtalan jótékony hatással rendelkezik, mind a környezetünk, mind pedig a saját egészségünk szempontjából. Egyrészről nagyon erős illata – sokak szerint sokkal inkább szaga – van, aminek köszönhető számos hatása. Ez az erős illatanyag hatékonyan űzi el a rovarokat a környékről, ezért nem csoda, hogy a legtöbb szúnyogriasztóban kihagyhatatlan összetevőként szerepel. Amilyen riasztó hatással van ez a szer a rovarokra, olyan pozitív hatással van az emberre. Gyakran használják ugyanis alvászavarok és álmatlanság kezelésére, vagy kimondottan stresszoldó, nyugtató illóanyagként. Nagyon hatékony és frissitő hatása is van, párnába helyezve, vagy valamilyen párologtatóra csepegtetve.

Ahogy az a már emlegetett https://www.humanityaruhaz.hu/termek/citromfu_100_tisztasagu_termeszetes_illoolaj.html oldalon is megtalálható, az erőteljes illatanyaga mellett egy másik nagyon hasznos tulajdonsága, hogy megöli a bacikat. Antibakteriális, virusölő és fertőtlenítő hatása van, tehát a mostani nehéz, pandémiás időkben különös jelentősséggel bír, hogyha lehetőségünk van rá, akkor használjunk ilyen természetes szereket. Szerintem amellett, hogy anyagilag jobban megéri ezeket a természetes szereket használni, mint a csilliárdnyi gyógyszert megvásárolni, a szervezetünknek is jobb, hogyha ilyesmit kap, mintha valamilyen szintetikus dolgot próbálnánk gyógyírként használni.

Az már csak mindennek a teteje, hogy ezek mellett gombaölő hatása is van a citromfűnek, tehát hogyha valami olyan idegen spóra terjeng a levegőben, ami megint nincs előnyünkre, akkor azzal szemben is fel tudja venni a harcot.

Azzal párhuzamban pedig, hogy nyugtató és stresszoldó hatással bír, a magas vérnyomás csökkentésére is nagy szeretettel alkalmazzák természetes gyógymódként. Bevallom, nekem ez az egyik oka, hogy mindig van a háztartásban. Nem szeretnék gyógyszert szedni, ez pedig határozottan bevállt nekem eddig.

Szóval hogyha természetes orvosságot kerestek különféle panaszokra – tényleg nagyon-nagyon széles spektrumon – akkor én ajánlom a citromfűből készülő, 100%-os tisztaságú természetes illóolajat, amit a https://www.humanityaruhaz.hu/termek/citromfu_100_tisztasagu_termeszetes_illoolaj.html oldalról két kattintással meg is tudtok rendelni.