Invertert veszek ajándékba a spórolt pénzemből

A pénzügyi ismereteknek hála, amit több helyről a fejembe csöpögtettek, rendelkezem némi megtakarítással és az ezekhez kapcsolódó kisebb befektetésekkel is, így hátra dőlhetek és nyugodt maradhatok akkor is, ha netán hirtelen keletkezne egy váratlan kiadás.

Persze amilyen az élet, a váratlan kiadás meg is érkezett. Anyukám azzal hívott fel egyik nap, hogy vegyek egy invertert az öcsémnek a szülinapjára, mert azt kért, de ő nem ért hozzá, lepasszolja nekem. Hát ez jó – gondoltam magamban – nekem pontosan annyira nem mond semmit, mint neki. De nem adom fel ám ilyen könnyen, utána nézek az interneten!

Be is ütöttem a keresőbe, hogy inverter árak, hogy legalább nagyságrendileg tudjam, hogy mennyibe fog ez nekem fájni. Azt látom, hogy jó sok féle van elég nagy ár tartományban, így gondolom, hogy egész mást is tudnak ezek az eszközök. Ahhoz, hogy egy olyat tudjak választani ezek közül, ami tényleg hasznos lesz a tesóm számára, tudnom kellene a szükséges bemeneti feszültséget és a kívánt teljesítményt is.

Arra azért rájöttem a leírásokból, hogy ezeket a kocsiban kell használni, és ha jól értem a szivargyújtóról termel államot más elektromos kütyük használatához. Nagyon hasznos lehet egy hosszabb utazás alkalmával, csak az a kérdés, hogy egy laptopot akar-e majd vele tölteni, vagy egy elektromos főzőlapot, mert nem mindegy a kívánt teljesítmény az inverter árak szempontjából.

Az lesz a legjobb, ha felhívom a barátnőjét, hátha ő többet tud a dologról. Sőt, az is lehet, hogy márka preferenciájuk is van. Szerencsére ha már ez kiderül, akkor 2 munkanapon belül át is tudom venni az ajándékot.