Bölcsességfog kihúzás – nem fáj sem nekünk, sem a pénztárcánknak!

Léteznek elég erős sztereotípiák a fogorvoslással és a fogászati kezelésekkel kapcsolatban, mint például az, hogy a bölcsességfog kihúzás drága és még fájdalmas is. A következő pár gondolattal ezt a tévhitet szeretném eloszlatni.

Ha már ez egy pénzügyi blog, nem lehet amellett szó nélkül elmenni, hogy vannak bizony olyan orvosi kezelések, amelyek igen komolyan zsebbe nyúlós mutatványoknak számítanak. Persze, lehet erre mondani azt is, hogy mindent el lehet intézni az állami rendszerben. De most őszintén, ez tényleg így van?! Az utóbbi másfél évben meg aztán főleg, hatványozottan nem igaz az előbbi kijelentés… Ezért járok én is szinte mindenhová magán úton.

Most például fogászatot keresek, mert attól tartok, hogy meg kell válnom a bölcsesség fogaimtól. Persze majd a szakorvos megmondja, de én erre a végeredményre számítok. Így keveredtem a fogorvosbudapest.info weboldalára, ahol az árak mellett a bölcsességfog kihúzás témakörében szokásosnak mondható kérdésekre is találtam válaszokat.

Így most rögtön, egyetlen lépésben szeretném eloszlatni azt a tévhitet, hogy a bölcsességfog kihúzása drága mulatság lenne. Az árakat nézve 15 000 Ft a “sima” foghúzás, ha pedig sebészetileg kell eltávolítani azt a fogat, akkor 25 000 Ft-ot kell fizetni érte. Szerintem ennyit bőven megér az, hogy az általunk választott ember végezzen el egy alapvetően kényes beavatkozást a szánkban, ami aztán megintcsak elég kényes terület, szerintem.

A modern érzéstelenítő eszközöknek és anyagoknak köszönhetően pedig azt is ki lehet jelenteni, hogy ez egy olyan rutineljárás, ami nem fáj. Kellemetlennek nyilván kellemetlen, hiszen elvesznek tőlünk valamit, aminek rajtunk van a helye. De kijelenthetem, hogy a bölcsességfog kihúzás nem fájdalmas. Megyek is időpontot foglalni!