Az autóflotta és a pénzügyek

Nem régiben egy vállalkozáshoz kerültem pénzügyesként. Az első nagyobb feladatom az volt, hogy előkészítsem a pénzügyi hátteret egy új autóflotta bevezetéséről a cég számára. Erre azért volt szükség, mert a mostani autóflotta kezd már kiöregedni. Ez egy elég komoly beruházásnak ígérkezett, aminek elő kellett készítenem a pénzügyi tervezését és ellenőrzését. Azonban más oldalról is megközelítetem ezt a kérdést: elképzelhetőnek tartottam, hogy költséghatékonyabb, ha találnánk egy korrekt, és árban is megfelelő társaságot, akik szervizelik a meglévő autóflottát.

Sikerült is találnom egy megbízható és árakban verhetetlen autószervizt a metaautoszerviz.hu internetes weboldalon keresztül. Alaposan átolvastam a weboldalukat és örömmel nyugtáztam, hogy márkafüggetlenek. A mi autóflottánkban több márkájú kisteher gépjármű is található, és ők mindegyikhez értenek. Ezzel lényegesen egyszerűbbé válik minden, mert az autóflotta valamennyi gépjárművét egy helyen javítathatjuk. Az autóflottánk járműveinknek ráadásul a gyártási éveik is különböznek, de ez sem probléma, mert itt mindenféle életkorú gépkocsinak elvégzik az ellenőrzését és a javítását.

A kapcsolat felvétel igen egyszerűen történt, ahol le is foglaltam egy időpontot, hogy átvizsgálják a legproblémásabbnak tartott céges kisteher járműveinket.  Találtak is hibákat: az egyik esetben a futóművel adódtak gondok, amit ki is javítottak. Egy másik járműnél a lengéscsillapító cseréjére volt szükség, amit szintén gond nélkül elvégeztek a számunkra. Volt még egy elég komoly eset is: a flotta egyik tagjának komoly problémái merültek fel a fékrendszerrel kapcsolatban. Elképzelhető volt, hogy ha még fél évig nem ellenőrzik le a fékrendszerét, akkor nagyobb baj is történhetett volna. Nagy szerencsénk volt, hogy a metaautoszerviz.hu képes a fékrendszer több alkotórészét is ellenőrizni, javítani és cserélni.